Når soveværelset trænger til en opfriskning, kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på at finde den helt rette farve til væggene. Farver er nemlig kendt for at påvirke humøret og skabe stemninger, og det er derfor vigtigt, at du vælger den helt rette farve til soveværelset.

De rette farver kan ikke kun friske dit soveværelse op. De kan også sikre en god lang nattesøvn, som er godt for helbredet. Nogle farver er nemlig især gode at falde i søvn til, imens andre farver har den helt modsatte effekt. Nu er spørgsmålet bare, hvilke farver, der kan virke søvndyssende og hvilke, der i stedet forstyrrer din søvn.

Der findes flere farver, der beviseligt er bedre til soveværelset end andre. Der er primært tale om 3 farver, som jo også findes i et hav af forskellige nuancer:

Blå

Farven blå signalerer ro, fred og harmoni. Den forbindes med vand og himlen og forbindes ofte med en følelse af kølighed og fred, som man fornemmer, hvis man f.eks. ser ud over vandet eller op på himlen.

Lys gul

Den lyse gule symboliserer glæde, håb og kærlighed. Farven gul forbindes med solen og dermed lyset og livet. Den opfattes som varm og berigende.

Grøn

Farven grøn står for sundhed, natur og livskraft. Den er også håbets, det levendes og vækstens farve. Det repræsenterer balance og harmoni. Den er beroligende, forfriskende og menneskelig.

Du bør derefter gå efter blå, lys gul eller grøn til soveværelset. De skaber alle sammen jo i din underbevidsthed, og det gør det lettere for dig at slappe af. Når du er afslappet, har du lettere ved at falde i søvn og sove natten igennem og vågne udhvilet næste morgen. Vi anbefaler at du får hjælp af denne maler i Kolding, når du skal i gang med malerarbejdet.

Der er derudover også tre farver, som du helt skal holde dig fra, når det kommer til soveværelset. Der er tale om rød, lilla og orange. Det er farver, som spreder energi og sætter gang i kreativiteten og påvirker hjernen og underbevidstheden i en helt anden retning end afslapning og søvn.