Når det kommer til opvarmning af dit hjem, er der et par forskellige muligheder at vælge imellem. Du kan vælge en gasfyr eller varmepumpe. Hver af disse har deres egne fordele og ulemper. I denne artikel vil vi diskutere fordele og ulemper ved hver enkelt mulighed, så du kan træffe den bedste beslutning for dit hjem.

Gasfyr

Et gasfyr er en type opvarmningssystem, der bruger naturgas til at opvarme dit hjem. Gasovne er typisk dyrere i indkøb end andre typer af ovne, men de er også mere effektive. Gasovne kræver også mindre vedligeholdelse end andre typer af ovne.

Fordele: Gasovne er mere effektive end andre typer ovne, og de kræver mindre vedligeholdelse og er forholdsvis miljøvenlige.

Ulemper: Gasovne er dyrere i indkøb end andre typer ovne og man er afhængig af gaspriserne.

Varmepumpe

En varmepumpe er en type opvarmningssystem, der bruger elektricitet til at opvarme dit hjem. Den bruger luften udenfor og omdanner det til varme eller kulde. Der findes tre typer af varmepumper, hvor den den mest populære er luft-til-luft-varmepumpen, som kun udnytter luften.

Fordele: De kan installeres i alle typer boliger og placeres flere steder. Den kan lave varme om vinteren og kulde om sommeren. Er effektivt og yderst miljøvenlig.

Ulemper: Den kan have svært ved at opvarme store huse, hvis der er meget koldt udenfor. Den er opdelt i 2 dele, hvor den yderste del kan se klodset ud.

Hvad er bedst i forhold til…

Effektiviteten: Gasovnen er en yderst effektiv varmekilde, når først det er monteret. Den virker stabil og påvirkes ikke af vejret, som varmepumpen gør. Hvor den kan have svært ved at varme ordentligt, hvis det er mange frostgrader udenfor,

Miljøvenlig: Varmepumpe vinder dog helt klart på miljø-delen. Den leder meget få emissioner, hvis ikke ingen og er en vedvarende energikilde. Gasfyret har udleder lidt flere emissioner i atmosfæren og er derfor ikke lige så miljøvenlig som varmepumpen.

Omkostninger: Omkostningerne ved at drive en varmepumpe vil være billigere end ved at drive et gasfyr. Selv om den oprindelige købspris kan være højere, er omkostningerne på lang sigt lavere. Så skift fra gasfyr allerede i dag. 

Så hvad er den bedste løsning for dig?

Det afhænger i virkeligheden af, hvad du leder efter. Hvis du er på udkig efter noget, der er effektivt og miljøvenligt, er en varmepumpe måske den bedste løsning. Men hvis du leder efter noget, der er billigere, en gasovn kan være den rette løsning. Uanset hvilken løsning du vælger, skal du sørge for at lave din research, så du kan træffe den bedste beslutning for dit hjem.

Tænk på miljøet

Med de globale faresituationer, vi udsætter vores jord for, så er det vores pligt som menneske at tænke bæredygtigt og miljøvenligt. Også hvad angår varmekilde. Hvis du ønsker at tænke 100% miljøvenligt, så bør du overveje en varmepumpe eller en pilleovn. Det er to meget effektive varmekilder i de danske hjem, som udleder ganske lidt emissioner ud i atmosfæren. Man skulle to, at både en varmepumpe og pilleovn skulle koste spidsen af en jetjager, men det er ikke tilfældet. Prisklassen ligger mellem 18.000-30.000 kroner, afhængig af størrelse og model.