I dag har du mange muligheder, når det kommer til tag. Valget handler ofte meget om prisen, men du må ikke glemme det æstetiske. Taget skal nemlig passe til huset. I denne artikel gennemgår vi nogle af de mest populære tagtyper, så du er bedre rustet til at vælge det rette tag til dit hus.

Ståltag

I gamle dage blev stålplader primært brugt på landbrugsbygninger, hvor man skulle dække et stort areal, men i dag ses ståltaget på både parcelhuse og større ejendomme i både ejer- og andelsforeninger. Et ståltag har en levetid på 40-50 år, men det kommer selvfølgelig i sidste ende helt an på, hvilke stålplader, du vælger til dit projekt. Du kan regne med at ståltaget koster omkring 700-800 kr. pr. kvadratmeter – og det betyder, at du faktisk kan få skiftet taget ud relativt billigt.

Tegltag

Tegltag har i mange år været den mest almindelige tagtype herhjemme, især på grund af dens lange levetid. Det kan holde i alt mellem 50-75 år – når det er lavet ordentligt. Derudover kan du også regne med at få en garanti på 15-30 år, hvis du får lagt taget af en professionel håndværker. Tegltaget er dog ikke en løsning til alle huse. Det kræver nemlig en hældning på min. 20 grader og spær, der kan bære vægten fra et tegltag. Et nyt tegltag koster mellem 1000-2300 kr. pr. kvm.

Eternittag

Eternittaget er produceret af fibercement, hvilket betyder, at det er meget let tag, på trods af at det ligner et tegltag. Mange vælger denne løsning på trods af den relativt korte levetid på 30 år, da det er en billig løsning. Eternittaget er også et godt valg, da det sagtens kan holde til det danske vejr med masser af nedbør. Et nyt eternittag koster omkring 120.000 kr. (hvis det er til et almindeligt parcelhus), men selvfølgelig kommer det i sidste ende an på størrelsen af dit tag. Ofte koster det omkring 1000 kr. pr. kvm.

Har du fundet den perfekte tagtype til dit hus? Vil du gerne have et godt tilbud af nogle af de dygtigste tagdækkere i landet? Prøv Jysk Tagkompagnis tagberegner og få et godt tilbud i din indbakke inden for ganske kort tid.